hjemord.dk

Hvad betyder escalope?

Escalope er en culinær betegnelse, der refererer til et stykke kød, der er blevet skåret ud i en tynd skive eller filet og derefter banket fladt. Det er typisk lavet af oksekød, svinekød, kalvekød eller fjerkræ. Escalope kan tilberedes på forskellige måder, herunder panering og stegning eller grillning. Det resulterende kødstykke er ømt, saftigt og har en sprød yderside. Escalope er en populær ingrediens i mange retter, herunder schnitzel, cordon bleu og milanese.

Sætninger med escalope

  • Jeg elsker en lækker escalope med pommes frites.
  • Min favoritrestaurant serverer den bedste escalope i byen.
  • Jeg kunne spise en escalope hver dag uden at blive træt af det.
  • Min mor laver den mest saftige escalope til aftensmad.
  • Jeg vil gerne prøve en escalope med trøffel for første gang.
  • Escalope med champignonsauce er en klassiker, jeg altid bestiller.
  • Jeg har aldrig smagt en vegetarisk escalope før, men jeg er nysgerrig.
  • Jeg har læst om en gourmetrestaurant, der serverer en escalope lavet af kobe-oksekød.
  • Min bedste ven og jeg kæmper altid om den sidste escalope på middagsbordet.
  • Escalope milanese er en italiensk ret, jeg ønsker at prøve i fremtiden.
  • Der er noget særligt ved den sprøde konsistens af en godt tilberedt escalope.
  • Jeg har lært at lave en perfekt escalope ved at følge min bedstemors opskrift.
  • Escalope med citron er en forfriskende kombination, jeg altid nyder.
  • Jeg har inviteret mine venner til en aften med hjemmelavede escaloper og god rødvin.
  • Jeg drømmer om at besøge Wien og smage den ægte wiener escalope.

Ord med samme betydning

  • Escalop
  • Scallop
  • Veal escalope
  • Breaded veal cutlet
  • Breaded chicken cutlet
  • Chicken escalope
  • Wiener schnitzel
  • Cutlet
  • Chipolata

Ord med omvendt betydning

  • Disaklopes
  • Ikke skiver
  • Patties
  • Ikke cutlet
  • Ikke paneret kød

Oprindelse

Ordet escalope stammer oprindeligt fra det franske sprog og har sin etymologiske rod i det italienske ord scaloppa, der betyder tynd skive kød. Scaloppa kommer igen fra det tyske ord Schulterlappen, der betyder skulderlappen eller skulderstykke. Ordet refererer til en skive kød, der typisk er skåret af en større kødstykke som f.eks. okse eller kalv. Escalope er kendt for sin tyndhed og blødhed og anvendes ofte til at lave forskellige retter som f.eks. wiener schnitzel eller chicken schnitzel.

Andre populære ord: SkarnKr.MolokVersusReservesRigoristiskYakChattenTerminusVånderLingoAktuelSatireHustruForudsætningBrilliereEtc.OffentligHvorforModeratorLystløgnerBipRangeresDistriktÆstetiskGuldflipperSnødFormårModalitetSamarbejdsvilligEnerverendeChanceHarmoniHåndboldbaneFodgængerovergangValidereNegationHenstilleNæseklemmeUlejlighedLignNatostillingMedmindreBureauUafvendeligtKarambolageKarakteristikÅrbogOdeExitpoll